27 November 2009

Eid Adha 1430

Bismillah..

Melaka, bergema takbir pada 10 zulhijjah. sayup2 kedengaran. cobaan. cobaankah buat yg tidak dapat pulang beraya bersama keluarga? tabahkan hati. buat calon2 spm terutamanya, student2 yang blm balik dek imtihan yg semakin hampir, imtihan yg sedang berjalan. bekorban apa saja.. ;)

Smg hari idiladha pada tahun ini lebih baik dr tahun sblmnya.. keikhlasan dalam stp pengorbanan~


=) comel sggh lembu ini~

SALAM IDIL ADHA BUAT SEMUA MUSLIMIN DAN MUSLIMAT

Stp hari daku perlu bljr sesuatu. hari semelih lembu belajar juga..
12 November 2009

M/c makan angin ke serambi mekah

Bismillah..

Kali ini m/c melibatkan semua ahli keluarga. tidak seperti sebelum ini melibatkan diri ini sahaja
. m/c kali ini bertujuan merepatkan hubungan antara orang melaka dan rakyat kelantan. :) menjemput kakak yang selesai pengajian di sana. Alhamdulillah.. percutian selama beberapa hari ini akan menjadi kenangan terindah buat diri ini. :) adapun kawan2 yang di sekolah, selamat pergi ke sekola. janganlah bermain hujan. sekian.

Buat teman2, kawan2, selamat beribadah..
____________________________

Pengkalan Balak, Melaka
17, 18, 19hb Oktober 2009


Aha.. muslimin muslimat ke chalet untuk menginap..


Matahari di pengkalan balak..


Sampai ja, terus snap gambo.. ala kualiti gambo rendah ja pun.. asal ada gambo Alhamdulillah..


Ahad, mala ada bbq.. pekena bbq muslimin. aha asap ja lebih..


Ni anak saper sempat datang ni.. anak ustazah noraini yang bongsu.. salsabila!


Tempat penginapan kami.. tempat kami berpengkalan..


Ntah bila.. seorang adik junior ngan kawan2nya sempat mencari remis.
.
Suasana malam.. sedang carik port untuk 'explorace'.


Hujan pada ahad pagi.. lebat selebatnyer.. hujan datang dari arah nun sana.. aktiviti ditangguhkan..


Strategi dakwah.. peserta kena dakwah diriku di perhentian bas! tempat sosial..

Kalau ada umur yang panjang boleh kita berjumpa lagi.. :)
06 November 2009

M/c, membelah lautan, mencantas pasiran


Aha.. ry haji pun da nak dekat.. kalian cuti je la time ni je yeh.. cuti gak kan..
pejuang Islam ada istilah cuti?
Pak ngah pekaba di bumi penuh berkat nun sna..

Bismillah..

Apa punya title da. ok la kan.. inshaAllah, penulis akan bercuti selama lamanya. aha, selama 3 hari ja mulai esok atas kehendak semua dengan persetujuan orang awam bagi mengisi kelopongan masa kami selepas habis exam yang pasti ingin diisi dengan aktiviti berfaedah seperti berprogram di pengkalan balak, berpiknik, beristirahat, bersukan, belajar juga boleh merapatkan ukhwah, mengeratkan silaturrahim. tarik nafas lagi~

Sehubungan dengan itu pihak saya berharap sahabat2 tak tergigit jari dan lidah apabila mendengar perkataan percutian kerana exam korang belum tamat dan perlu ditamatkan bila masa da tamat dan program percutian ilmiah kitorang pastilah tak dapat dijoin oleh orang2 yang tak habis exam lagi dikhuatiri akan memerosotkan keputusan mereka2 terbabit jika sibuk juga menjoinkan diri yang tiada kena mengena langsung antara hidup dan mati.

Selamat menempuh exam yang berbaki, exam tak lama lagi, tahun depan, bln depan, exam dunia akhirat buat semua. smg semua dapat bersedia dengan jawapan.

Topik utama: inshaAllah, atas kerjasama kawan2 classmate, guru2, pihak2 yg tidak jemu memberi sumbangan kami akan mengadakan program rombongan akhir tahun dan dipenuhi pelbagai aktiviti ilmiah dan bermanfaat yang telah dirancang sedetailnya. kewangan yang ada inshaAllah akan digunakan sebaiknya agar menjadi amal jariah. jadi, selamat bercuti, bercuti dengan aktiviti yang berfaedah, selamat beribadah. siap pantun. siap2 bg makan lembu =)