24 Mei 2009

Hari Sukan Peringkat Maahad 2009!

Bismillah..

Dah lama benar nak post.. Memandangkan tak jumpe kabel tuk dapatkan gambar, lagi pun pendrive rosak, ntah cam na jer nak transfer gambar, jadi rasa tak termotivasi nak hebahkan Hari Sukan ni. Lepas merayau kat internet ni, tetiba terjumpa blog Dewan Muslimat, gambar2 kitorang masa main game Hari Sukan ni tersiar dulu dah. Bahagianya rasa. Boleh cilok gambar2 kat situ. Trimass empunya blog. Trimas kepada Mak Cik Masturah selaku penangkap gambar pada hari tersebut! Free Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.org

Hari Sukan diadakan pada 13 dan 14 hb lepas. 15 hb kitorang sambut Hari Guru. 18 hb terus exam. Kesian x? Ape pun, bila imbau balik gambar2 Hari Sukan minggu lepas, rasa seronok pulak. Siapa yang xmenikmati time ni, sebaliknya sibuk nak gaduh takut kalah, sayang 1000 kali sayang. Guru2 pun turut support anak2 didiknye. Dapat menghilangkan tensen pelajar. Tahun ni dapat masuk Rumah merah. 2 kali sudah jadi ahli rumah merah~

To all ex-student Ar Rahmah atau pelajar yang tak dapat hadir time Hari Sukan diadakan, selamat menyaksikan!


Guru-guru @ Hari Sukan


Tak pasti ape yang sedang berlaku pada 2 orang ustaz dan 2 orang pelajar di atas. Free Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.org Mungkin tengah testing untuk acara lumba lari yang berlangsung tak lama lagi. Us Din & Us Syukur.


Ready tali untuk tarik tali. Kelihatan Us Din, Cikgu Md Lizah dan Cikgu Tariq menenangkan pelajar yang tak sabar kena tarik.Free Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.org


Geng2 ustazah barangkali dah ready untuk acara guru vs pelajar. Amacam, ada berani? Free Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.orgTapi xsempat adakan acara ni sebab kesuntukan masa.
Pelajar berbaju biru: Baik aku blah dulu.. Wat2 xnampak~
Cikgu Sabrina, Ustazah Noraini, Pn Azni dan Pn Zainab.


Us Din cuba mengamankan keadaan kerana ramai pelajar yang jakun dengan acara julung kali diadakan. Bukan senang nak main ni. Nampaknya pasukan rumah biru dah ade pemain professional~


Guru2 sedang sediakan peralatan acara pancing botol.
Pn Zainab: Na, ape kata paku ni besar sikit, baru lambat budak2 tu nak menang..
Us Sardinah: Kalau gitu nanti kita pun susah la nak menang..
Free Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.org


Tengah tunggu pemain agaknyer ni.. Game tuju tin!
Ustazah2: Kalo awak lambat biar ustazah jer main!
Pn Mahani & Ustazah Noraini.



Update keputusan acara. Semua nak tahu sape menang acara tarik tali~ Tak tau le diorang meeting ape tengah padang.
Pn Azni.Free Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.org


Bukan sekadar Hari Sukan. Hehe.. Sabar ustaz, tak lama lagi xde la solo jer~
Us Abu Bakar + Ustazah Noraini, Us Khairi.Free Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.org

Itu guru2 Ar Rahmah. Alhamdulillah.. Ceria2 belaka lepas bersenam2.. Harap2 kekal sampai ke kelas..


Antara Acara yg Diadakan


Olahraga lelaki sedang berlangsung. Bahagian muslimat, dalam proses kira2~ Huh budak2 ni.. Lecak2 pun redah.. Memang semangat kesukanan!


Tuju tin. Belum pernah rasa main game ni. Kalo ada can, tahun depan nak try. Blh ke..


Acara khas untuk muslimin saja. Mainan ni nama dia, kaki gergasi. Khas utk lelaki sebab kalau muslimat main, bayangkan je la kalo jatuh..




Acara ganti utk muslimat, pancing botol. Ustazah cuba bagi demo dengan paku besar tadi. Hehe.. Acara ni rumah merah yg menang.. Well..


Semangat betul adik2 kite ni.. Tak sangka ikan2 bilis ni menang acara tarik tali. Yang penting tau cara bukan kuat fizikal~


Paling best, terompah gergasi. Memang menguji kerjasama antara kumpulan! Kanan kiri kanan kiri. Rumah merah lum gerak2 lagi. Haish~


Specialnyer rumah hijau ni walaupun di tempat terakhir, makanan. Mi sup. Rumah2 lain sediakan air je. Xagak2..


Juara berturut-turut acara badminton perseorangan, raja pecut, ketua pasukan rumah biru merangkap ketua pelajar di maahad ini (yg memegang raket).


Rajin tul adik2 kita bantu guru2 balut container. Keep up keep up. Rumah merah pulak tu..


Laa uuunggg kaaann; Rumah Kuning!

Gtu la sedikit sebanyak suasana Hari Sukan 2009. Hakikatnya, juara pd tahun ini jatuh kepada Rumah kuning, 2sd Rumah merah, Rumah biru dan terakhir dan terbahagia Rumah hijau. Sebenarnya rumah merah boleh challenge rumah kuning. Tu pun bagi can jer tu. Huhu.. Xper, tahun ni diorang dapat. Tunggu Hari Sukan Peringkat Maahad Ar Rahmah 2010~


Aa ni le yg kite nanti2kan.. Mesti janggal jer tanpa gambar ni kan? Beliau la yang banyak berusaha untuk kebajikan pelajar, bersukan, menang menangis, kalah tersengeh. Penasihat Hari Sukan, trimass ya mudir!
Us Kamal.Free Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.org

Tiada ulasan: