11 Mac 2009

Dua Orang Satu Tag

Bismillah..
Bagi meraikan insan yang kuhormati (dimana, insan2 ini telah menge'tag' saye, Saudari Taushiah dan Saudari Adni ), maka terhasil entry ini.. Jom kita merasai perasaan orang yang di'tag'.. hehe..

1) Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
Riwayatulhayah. Kenapa pilih nama ni? Kerane saya rasa saya nak buat blog tentang riwayat hidup. Hidup saya.. Lagipun okay ape nama Riwayatulhayah.. Ho2..Photobucket

2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
http://riwayatulhayah.blogspot.com/
Mungkin sebab rasa nak letak ja nama Riwayatulhayah.. Tak semena-mena letak aja.. Ho2.. PhotobucketKalau tak banyak lagi nama nak letak ni.. Sampai bila-bila takkan mula menulis blog nanti.. Erm.. Mungkin jugak sebab blog ini tentang riwayat hidup saya.. (Lebih kurang je macam nombor satu?)

3) Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?
'Belum' formal. Skempos (Skema + Mampus. He2). Tatabahasa kurang bagus. Bahasa rojak. Kalau ada artikel yang dicilok, dapatlah uslub-uslub yang baik.. Hu2..

4) Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?
Pernah rasa nak hapuskan, dan dah selamat menghapuskan satu blog. Blog kini ialah ganti daripada blog yang dihapuskan dulu.. He2.. Sebabnya? Kerane ada trouble nak tukar templates kat blog lama.. Sayangnye ngan blog lama. Tapi lagi sayang ngan blog sekarang.. He2..

5) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?
Owh oleh kerana ada 2 orang penge'tag', jadi asingkan satu-satu (memandangkan blog ini skempos, malahan. He2)
Saudari Taushiah: Okay sangat. Pandai ubah html. Banyak membantu saya dalam mengem'blog'.. Tak dapat komen banyak. Blog penge'tag' masih dalam urusan kemas kini. He2..
Saudari Adni: Uih siap ada salji. Lagu nak top. Pendek kata juri, layak untuk ke prestasi seterusnya. He2.. Ape ntah lawak..
Keseluruhannya, penge'tag' jujur dalam menjawab soalan-soalan tag.

6) Senaraikan 5 orang yang akan anda tag.
Magtug (orang yang di'tag'):
-Fachel Sebagai seorang pelajar, penulis ini mungkin banyak masa untuk menjawab tag ini.
-Atiqullah Oleh kerana akak ni nak cuti, kita bagi dia kerja.
-Jamilah Latih tubi tag ini diberi kepada Jamilah untuk kemajuan dalam industri blog. Cuti sekolah mampir, malahan.
-Meniti Hayat Penulis blog ini akan pulang ke hometownnya. Jadi kita bagi hadiah special suprise bila dia tengok blog dia. He2..Photobucket
-LayyinulHarir Tag ini atas dasar kasih sayang junior kepada senior. He2..
(Satu orang 2 tag yang labih kurang sama. Cari 5 orang magtug sudey.. He2..)



Empat soalan tambahan dari tambahan Saudari Adni menjadikan soalan kini sampai 10:

7.Kenapa anda berblog?
Mengikut arus semasa.. Photobucket

8. Antara rupa dan isi, yang mana lebih anda utamakan?
Isi.. Muktamad.. Kalau blog dah lawa, hebat melampau, over cun, isi yang batil-batil(tak mengikut landasan yang benar!), sayang seribu kali sayang..

9. Adakah anda meletak widget lagu di blog anda? Kenapa anda memilih lagu tersebut?
Belum letak lagi.. Tak tahu la akan pilih lagu ape je.. Hu2..

10. Antara banyak-banyak artikel di blog anda, yang mana paling anda suka dan kenapa?
Pasal gi air terjun kut.. Sebab banyak snap picture yang lawak-lawak.. Kot..Photobucket


Lega dah beres.. PhotobucketAlhamdulillah.. Macam buat esei dalam ujian je.. Rupa-rupanya setiap masa kita tak lari dari ujian.. Ha.. Tag lagi.. Tag.. Tag..
cupcupcupcupcupcupcup
Muffin untuk semua yang terlibat..

2 ulasan:

AdHwA' sYaFaaH berkata...

haha...ain2..adoiilaaa...~~

Awrapurnama berkata...

hehe..
kenapa duhai kakakku?
dah kena kan?
so magtug2 lain lah pulak..
:p