23 Mac 2009

Tiada Kebetulan - Takdir Penentu


Takdir Penentu - Mirwana

Bismillah..
Allah telah menyusun jalan cerita hidup saya. Sungguh banyak ketidaksangkaan yang berlaku. Pasti ada hikmahnyer.. He2.. Takdir penentu..MySpace

3 kejadian tidak disangka-sangka (baru-baru ini) yang dirancang oleh Allah:

Kejadian Pertame
Satu pertemuan yang amat saya syukuri. Allah telah menemukan saya dengan seorang kakak (Taushiah) yang sangat caring, orang yang open minded, rajin. He2.. MySpaceTelah ditentukan oleh Allah, adik kepada kakak ini satu sekolah dengan kakak saya yang sedang menuntut di Kelantan. Walhal pada mulanya saya mengenali kakak ini di sebuah chatroom islamik (tak dinyatakan di sini.He2) Terima kasih kak. Tak sangka sungguh adik kepada kakak ini dan kakak saya saling mengenali jugee..

Kejadian ke Due
Seorang kakak (Srikandiumar) yang saya jumpa di sebuah website islamik. Sentiasa mengingatkan diri saya dengan nasihat-nasihatnya. Meniup semangat saya akan dakwah. MySpaceSentiasa mengajak saya menjadi 'rajin'. Hu2.. Sungguh tak sangke bila dapat tahu dia pernah menjadi housemate senior di sekolah saya. Tak sangka kan? Hu2.. Rapat pulak tu. Alhamdulillah..

Kejadian ke Tige
Lebih-lebih tak disangka-sangka bila berjumpa bekas guru kelas saya disebuah chatroom islamik. Wah chatting jugee? He2.. Kata beliau, sedang mencari lagu nasyid masa tu.. Setelah 4 tahun tak jumpa, tiba-tiba jadi jejak kasih pulak. He2.. Terima kasih kerana telah mendidik saya. Terasa kecil je dunia ni yep. Ape boleh buat, dunia sekarang di hujung jari.MySpace

Pusing-pusing kenal jugee. Dan posting ini saya lebih tujukan buat diri sendiri dan 3 orang yang terlibat ini. Sungguh sayang Allah padaku mengenali kalian. MySpace

4 ulasan:

Psych0Freak berkata...

salam...
x sangka2 nama akak pon ada~~hehe..
terharu2...
Uhibbuk fiLLAH.. ^_^

Meja Pengetua berkata...

camner leh heboh2 kat org ha2..khamsatun la yaalamuhu illa-Allah..nak tahu jumpe lagik ha2

Awrapurnama berkata...

to Psych0Freak:

waalaikumussalam..
hehe..tak sangke jugak tu..inshaAllah, selagi ada dipanjangkan umur, ditentukan jodoh, kita berukhwah membawa ke akhirat..hubungan senior junior, kakak adik, anak murid cikgu, kawan, sentiasa ada..
:)

Awrapurnama berkata...

to Meja Pengetua:

InshaAllah jumpa lagi..hehe..jgn lupa bgtao..
heboh?hehe..ni kan blog riwayatulhayah..mestila cerita hayat saye..
:)